PKN
  » Wat wij bieden 
À Dieu
Professionele begeleiding bij een uitvaartplechtigheid met een christelijk karakter Professionele begeleiding bij een uitvaartplechtigheid met een christelijk karakter

De dienst A Dieu is per 1 september 2018 opgeheven.
Wilt u dat een uitvaartplechtigheid door een voorganger, dominee of predikant van de Protestantse Gemeente Utrecht wordt verzorgd? U kunt dit aangeven bij de uitvaartbegeleider. Hij of zij heeft een overzicht van Utrechtse voorgangers.
Heeft u een specifieke vraag m.b.t. één van de van de protestantse voorgangers? U kunt dan bellen met het bureau van de Protestantse Gemeente Utrecht. Het bureau is op werkdagen bereikbaar tussen 10 en 12 uur en tussen 14 en 16 uur telefoonnummer 0302737540.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Wie afscheid moet nemen van een dierbare, wil dat graag doen ‘in de geest van de overledene’. Bijvoorbeeld in de vorm van een afscheidsdienst of rouwplechtigheid onder leiding van iemand uit de kerk. Een aantal aangewezen voorgangers uit de Protestantse Gemeente Utrecht is beschikbaar om u behulpzaam te zijn bij het vormgeven daarvan.
Wij zoeken met u vanuit de christelijke traditie naar woorden, liederen en vormen die passen bij de overledene en de nabestaanden. En respecteren daarbij vanzelfsprekend uw levensovertuiging.
Als pastores hebben wij oog voor wat u doormaakt en willen wij u op een persoonlijke en betrokken wijze begeleiden.
Zo helpen wij u om op een heel moeilijk moment op waardige wijze afscheid te nemen van de overledene.

 

Wat kunt u verwachten van À Dieu ?              

• Meedenken, advies en begeleiding bij de vormgeving van de uitvaartplechtigheid
• Voorgaan in de rouwdienst en bij de crematie of teraardebestelling
• Verzorgen van de overdenking 
• Een nagesprek enige weken na de uitvaart 
• Goede samenwerking met de uitvaartondernemer

Dit alles voor zover u daar prijs op stelt. Uw wensen staan voorop, daarom zijn wij flexibel. Mocht u bijvoorbeeld uw eigen uitvaart willen voorbespreken, dan komen we langs en helpen u in alle rust met het samenstellen van de liturgie en het vastleggen van uw wensen.
En wilt u onze hulp al inroepen in de laatste levensmomenten, bijvoorbeeld voor het uitspreken van een zegen, dan komen wij.

Wij hechten aan kwaliteit en staan open voor uw suggesties en opmerkingen.

terug
 
 
 
 

folder

bekijken
 
Telefoon

085 489 49 01

elke dag 9-21 uur

 

Algemene informatie:
i.stok@protestant-utrecht.nl

Bureau PGU: 030 273 75 40
Website PGU: www.pgu.nu

 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.