PKN
  » Voorgangers 
À Dieu
Elly Bakker Elly Bakker

Sinds 2011 ben ik met emeritaat. In mijn werkzame leven was ik geestelijk verzorger in een psychogeriatrisch verpleeghuis in Laren N.H. (1979-1986),  predikant  in verzorgings- en verpleeghuizen in Utrecht  (1986-2003) en tenslotte tot 2011 voorganger van de Centrumgemeente, een wijkgemeente in Utrecht met aandacht voor mensen dicht bij of net óver de rand van de kerk.
Er is zoveel te zeggen en te vertellen over een mensenleven, wanneer de dood het leven raakt. Rond het moment van afscheid nemen wil ik als voorganger met aandacht luisteren naar de verhalen; ruimte bieden voor alle uiteenlopende gedachten en gevoelens die er zijn: van verdriet en opstandigheid om  het verlies - soms ook om wat niet is uitgesproken, of verkeerd gegaan - tot opluchting omdat een lijdensweg ten einde is. Iedere keer opnieuw vind ik dat zo‘n eervolle taak: een stukje meelopen met mensen op een kruispunt in hun leven. Helpen om in alle eerbied te zeggen wat op dat moment  niet ongezegd mag blijven. Waar mogelijk woorden van troost en uitzicht aanbieden. Daarom werk ik graag mee aan  Á Dieu.

terug
 
 
 
 

folder

bekijken
 
Telefoon

085 489 49 01

elke dag 9-21 uur

 

Algemene informatie:
i.stok@protestant-utrecht.nl

Bureau PGU: 030 273 75 40
Website PGU: www.pgu.nu

 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.